Broekhuizen mediation

Manieren van mediation

Het succes van mediation hangt mede af van de keuze van de mediator en de stijl van mediation. Het vinden van een bemiddelaar wiens aanpak en stijl aan uw behoeften voldoen, kan het verschil maken in een win-win-uitkomst. U moet de tijd nemen om de juiste instellingsprofessional te analyseren, te onderzoeken en te selecteren.

 

De beste mediation methode

De beste methode van mediation is de mediation die past bij uw omstandigheden en verwachtingen bij het oplossen van geschillen. Bij de meeste mediators krijg je een gratis consult van een half uur. Geniet ervan. Tijdens dit uur kunt u bespreken en een idee krijgen van hoe de mediator zal functioneren tijdens uw sessies.

Er zijn 3 hoofdtypen mediation

Evaluatie mediation is gebaseerd op besprekingen voorafgaand aan het proces die door rechters worden gevoerd om te bepalen of de zaak kan worden opgelost.Dit is de reden waarom de meeste mediators als advocaat worden beoordeeld. Als onafhankelijke partij geeft de mediator neutrale feedback over de sterke en zwakke punten van uw zaak als het om een ​​proces gaat. Hij kan voorspellen wat de rechter of jury waarschijnlijk gaat doen. De bemiddelaar zal u vaak formele of informele suggesties doen over de verwachte uitkomst van bepaalde zaken. De assessment mediator is meer geïnteresseerd in de wettelijke rechten van u beiden dan in uw belangen of behoeften.

Faciliterende mediation was de eerste vorm van mediation die populair werd. Bij het faciliteren ontwerpt de bemiddelaar het proces om beide partijen te helpen een aanvaardbare oplossing te vinden. De mediator bevraagt, evalueert en normaliseert uw positie, zoekt naar belangen tussen de functies die u bekleedt en helpt u bij het ontwikkelen en verkennen van mogelijkheden voor een oplossing. Faciliterende mediation is de meest gebruikte vorm van mediation.

Transformatieve mediation is de meest recente van de drie en is gebaseerd op de maximale principes van ‘zelfbeschikking’ en ‘erkenning’ van de behoeften, voorkeuren, waarden en opvattingen van de ander. Conversiebemiddeling kan u en/of uw relatie tijdens het bemiddelingsproces veranderen. De conversiebemiddelaar ontmoet u in gezamenlijke sessies, omdat alleen u de ander “geloofwaardigheid” kunt geven. Bij transformationele mediation ontwerp je het proces en de uitkomst, en de mediator volgt het op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *